tiistai 16. kesäkuuta 2015

Verottajan ylläri

Aluksi pahoitteluni, että tämän blogin päivittämisessä on ollut vähän liian pitkä tauko. Syy kirjoittamattomuuteen ei ole se, etteikö mitään kirjoitettavaa olisi: uusi kämppä on valmis ja kalustettu, Airbnb:stä on tullut lisäkokemuksia ja vanhan asunnon myynnin tulin tyrineeksi. Yritän kirjoitella noista asioista ihan lähiaikoina. Lähinnä siis kiire ja kaikenlaiset kevätprojektit ovat taon syynä.

Nyt kuitenkin kerron verottajalta saamastani epämieluisasta postista. Sain kirjeen, jossa ilmoitettiin, ettei uusimpaan sijoitusasuntooni kohdistuvan sijoituslainan korot ja lainanperustamiskulut ole vuoden 2014 osalta verovähennyskelpoiset, koska asunnosta alkoi tulla vuokratuloa vasta vuoden 2015 puolella. Jotenkin aivan järjetön käytäntö. Varmistin myös, etteivät kyseisen vuoden korot ym. lainaan liittyvät kulut ole verovähennyskelpoisia myöhempinäkään vuosina.

Sama ikävä asia koskee viime vuoden puolella asuntooni hankkimia kalusteita sillä erotuksella, että ne saan vähentää vuoden 2015 verotuksessa. Kalusteiden osalta vähennyskelpoisuuden ajankohta siis vain siirtyy.

Edellä mainitut kustannukset olisi hyväksytty kuluina verovähennykseen, jos vuodelta 2014 olisi ollut vuokratuloja vaikka vain yhdeltä päivältä. Sillä ei ole väliä, vaikka olisi syntynyt suurikin alijäämä. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun ostatte asuntoa pankkilainalla uudiskohteesta. Pankissakaan eivät tienneet tästä verotuskäytännöstä.


7 kommenttia:

 1. Kyllä sijoitusasuntoa koskevien korkomenojen pitäisi olla verovähennyskelpoiset, jos sinulla ylipäätään on ollut jotain pääomatuloja kyseisenä verovuonna, josta verovähennyksiä voisi tehdä. Verottajan voimassa olevassa ohjeessa "Korkojen vähentäminen pääomatuloista", joka on ollut voimassa vuodesta 2013 lähtien, todetaan, että:

  "Tulonhankkimisvelaksi voidaan katsoa esimerkiksi pienimuotoiseen sijoitustoimintaan, kuten osakkeiden tai yhden vuokrattavan asunnon hankkimiseksi otettu velka.

  Sijoitustoiminnan ei voida edellyttää tuottavan tuloa samana vuonna, kun velka on otettu ja omaisuus hankittu. Esimerkiksi metsän hankintaan otetun velan korot voidaan katsoa tulonhankkimisvelan koroiksi, vaikka metsä ei tuottaisikaan tuloa samana vuonna tai edes saman omistajan omistusaikana."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mielenkiintoista, pitääpä laittaa asiasta verottajalle viestiä!

   Poista
  2. Hyvää päivää, minä olen Josef Lewis, yksityinen lainanantaja, joka antaa lainoja yksityisille, yrityksille ja julkisille laitoksille alhaisella 2 prosentin korolla. Tiedämme, että siellä on paljon perheitä, jotka asuvat maksupalkkavalvonnassa ja muut, jotka eivät voi hoitaa taloudellisia velvoitteitaan, ja siksi olemme täällä taloudellisen palauttamisen kannalta.

   Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, kuten liiketoimintasuunnittelua, kauppa- ja kehitysrahoitusta, kiinteistöjä ja kiinnelainoja, velkojen konsolidointi-lainoja, yrityslainoja, yksityisia lainoja, kotirahoitusta, hotelliluottoja, opintolainoja jne. ovat kiinnostuneita lainasta ja ovat vailla huijauksia.

   Sähköposti: progresiveloan@yahoo.com
   Teksti / puhelu: +1 (603) 786-7565 kiitos   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Miten tämä ratkesi lopulta? Saitko ne vähennettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi suoraan sanottuna asia jäädä tekemättä. Oishan siinä muutaman kympin voinut saada kotiinpäin, mutta ollut niin paljon muutakin tekemistä.

   Poista
 4. TESTIMONY ON HOW I GOT MY LOAN FROM A GENUINE FINANCE COMPANY LAST WEEK. Email for immediate response: drbenjaminfinance@gmail.com

  I am Mrs,Leores Jazbel by name, I live in United State Of America, who have been a scam victim to so many fake lenders online between November last year till July this year but i thank my creator so much that he has finally smiled on me by directing me to this new lender who put a smile on my face this year 2020 and he did not scam me and also by not deceiving or lying to me and my friends but however this lending firm is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gave me 2% loan which amount is $900,000.00 united states dollars after my agreement to their company terms and conditions and one significant thing i love about this loan company is that they are fast and unique. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} can also help you with a legit loan offer. He Has also helped some other colleagues of mine. If you need a genuine loan without cost/stress he his the right loan lender to wipe away your financial problems and crisis today. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly via Call/Text: +1(415)630-7138 Email: drbenjaminfinance@gmail.com

  When it comes to financial crisis and loan then BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE is the place to go please just tell him I Mrs. Leores Jazbel direct you Good Luck.......................

  VastaaPoista