keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Haastavaan aikaan asunnon vuokraaminen

Vuokralainen soitti eilen ja kertoi, että aikoo muuttaa maaliskuun alusta. Hän itse asiassa esitti toiveen, että voisiko vuokrasuhteen päättää jo tammikuun loppuun, jos asuntoon löytyy uusi asukas, joka olisi valmis solmimaan vuokrasuhteen heti helmikuun alusta. Syyskesällä vuokralaisen varmaan saisikin tuolla aikataululla, mutta nyt se ei taida onnistua. Tuli huomattua, että ainakaan täälläpäin tammi-helmikuu ei ole mitään asunnonvuokrauksen kulta-aikaa. Laitoin asunnonvuokrausilmoituksen Tori.fi-palveluun eikä parissa päivässä ole tullut kuin kaksi tiedustelua. Näistä kumpikaan ei nyt tärpännyt, toiselle kyselijälle asunto olikin vääränlainen ja toisesta ei ole kuulunut mitään laittamani vastausviestin jälkeen. Syyskesällä vastaavaan aikaan puhelin olisi soinut jo ainakin kymmenen kertaa.

Alunperin ajatukseni oli korottaa vuokraa hieman vuokralaisen vaihtuessa, mutta se taitaa jäädä nyt tekemättä. Kun kysyntää on vähän, niin on mielestäni järkevämpää joustaa hinnassa kuin ottaa riskiä tyhjistä kuukausista. Tässä tapauksessa se tarkoittaa vuokran pitämistä sillä tasolla, millä se on ollut jo noin puolitoista vuotta. Yleensäkin pyrin välttämään överivuokria, vaikka sellaisia näkee etenkin syksyllä, kun paikkakunnalle saapuvat opiskelijat etsivät epätoivoisesti asuntoa. Kohtuulliselle (mutta ei liian alhaiselle) tasolle säädetty vuokra lisäksi edesauttaa pidempien vuokrasuhteiden saamista. Lisäksi monet arvostavat sitä, että asunnoissani on astianpesukoneet ja pyykinpesukoneet valmiina. Omalla kohdallani tyypillinen vuokralainen on asunut parisen vuotta.

Olen nyt ruvennut lukemaan halutaan vuokrata-ilmoituksia, joita tuntuu olevan äkkikatsomalta aika paljon. Lopulta kuitenkin niistäkään ei löytynyt kuin pari kolme potentiaaliselta tuntuvaa. Suurimmalla osalla tuntui olevan lemmikkieläimiä, joita en asuntooni haluaisi (tässä voisi olla toisaalta jonkinlainen markkinarako jollekulle). Osalle puolestaan asunto ei ole muuten sopiva (talotyyppi, sijainti, asunnon koko). Monessa ilmoituksessa oli huomattavan alhainen vuokratoive. Päädyin tarjoamaan asuntoa parille henkilölle, joista toinen vastasikin kohteliaasti ja kertoi, että sijainti ei ole hänelle sopiva.

Nyt siis jatketaan asuntoilmoitusten kytistelyä ja harkitaan oman ilmoituksen nostamista (maksua vastaan) ilmoitusten kärkeen.

3 kommenttia:

 1. Tämä on todellakin haastavin aika löytää vuokralainen. Itselläni on vuokrasopimukseen kirjattu, että irtisanomisaika alkaa kesällä, taisi olla 30.7. Ja muulloin irtisanoessa vuokralainen maksaa sopimussakkona 2 kk vuokra. Toki en tuota peri, mikäli tyhjiä kk ei tule. Onnea etsintään!

  VastaaPoista
 2. Nyt kävikin sitten niin, että nykyinen vuokralainen ilmoittikin haluavansa jatkaa vuokrasuhdetta loppukesään asti. Hänellä oli mennyt sivu suun seuraava asunto, kun pelkäsi joutuvansa maksamaan yhdeltä kuukaudelta kahdesta asunnosta vuokraa. Harmillista hänen kannalta, sillä olisin saanut uuden vuokralaisen jo helmikuun alusta. Kysyntä oli kieltämättä näin tammikuussa laimeampaa, mutta muutama varteenotettava yhteydenotto lopulta kuitenkin tuli. Koska tarjontaakin on tällä hetkellä kohtalaisen paljon, niin hinta/laatusuhteen pitää olla kunnossa, mikäli mielii saada asuntoonsa kunnollisen vuokralaisen. Syyskesällä on sitten ne vuokraisännän markkinat, mutta periaatteesta en halua harrastaa kiskurivuokria silloinkaan. Pitämällä vuokratason kohtuullisena, saa tyypillisesti pidempikestoisia vuokrasuhteita.

  VastaaPoista
 3. Hyvää päivää, minä olen Josef Lewis, yksityinen lainanantaja, joka antaa lainoja yksityisille, yrityksille ja julkisille laitoksille alhaisella 2 prosentin korolla. Tiedämme, että siellä on paljon perheitä, jotka asuvat maksupalkkavalvonnassa ja muut, jotka eivät voi hoitaa taloudellisia velvoitteitaan, ja siksi olemme täällä taloudellisen palauttamisen kannalta.

  Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, kuten liiketoimintasuunnittelua, kauppa- ja kehitysrahoitusta, kiinteistöjä ja kiinnelainoja, velkojen konsolidointi-lainoja, yrityslainoja, yksityisia lainoja, kotirahoitusta, hotelliluottoja, opintolainoja jne. ovat kiinnostuneita lainasta ja ovat vailla huijauksia.

  Sähköposti: progresiveloan@yahoo.com
  Teksti / puhelu: +1 (603) 786-7565 kiitos  VastaaPoista