maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kylpyhuonehaaveita

Asunnon kylpyhuoneeseen haluaisin ensinnäkin sadesuihkun vakiosuihkun tilalle. Suunnitelmissa on laittaa siihen Hansgrohen Raindance isolla 30cm suihkulautasella. Tarjouksesta tätä suihkua saa alle 700 eurolla. Suihkun asentamisessa tulee huomioida, että sekoittaja tulee riittävän ylös. Kuva on lainattu valmistajan sivuilta.Vakiovalaistuksen tilalle olen ajatellut joko ledinauhaa ja/tai led-spottivaloja kattoon. Tämän vuoden asuntomessuilla käydessäni katselin sillä silmällä kylppäreiden valaistusratkaisuja. Alla on kuva yhdestä toteuksesta, mikä oli mielestäni kiva. Ottamani kuva ei ole kovin hyvä, luonnossa toteutus näyttää kivemmalta.


Laattavalinnat on puolittain jo tehty. Lattiaan tulee ruosteisen näköinen Tau Ceramican Corten 10 X 10 cm. Seiniin tulee samaa Cortenia 30cm x 60cm kokoisena ainakin yhdelle seinälle tiililadontaan ja muut seinät tulevat jollakin suurehkolla valkoisella teräväkulmaisella laatalla. Rakennusliikkeessä ei oltu valtavan ilahtuneita Cortenin käytöstä, koska kyseessä on kuivapuristelaatta, joka vaatii työstämiseen järeämmät laitteet kuin tavalliset laatat. Lisäksi lattialaatat ovat irralliset ja niitä tulee sekoitella useammasta paketista, jottei lattiaan muodostu isomman laatan kuviota, josta pienet laatat on sahattu. Luvassa on siis joidenkin satojen eurojen lisämaksu asennustyöstä sekä lisämaksu kalliimmista laatoista. Tässä netistä lainattu kuva Cortenista. Kuviot vaihtelevat laatoittain.Saunan oveksi haluaisin tämäntyyppisen kirkkaan karmittoman lasioven ylälasilla. On minusta mukavan kliinin näköinen eikä ole toisaalta puulistoja kastumassa suihkun alla. Vakiomallisen kiinteän suihkuseinän tilalle haluaisin karmittoman ja kääntyvän lasiseinän.


Nyt vaan pitäisi päättää, miten laajalle alueelle laittaisi Cortenia. Tällä hetkellä ajattelen, että sitä tulisi suihkunpuoleiselle seinälle pesutorniin asti. Pyykkikaapin ja pesutornin tausta jäisi valkoiseksi, samoin muut seinät. 

1 kommentti:

  1. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

    VastaaPoista