torstai 24. heinäkuuta 2014

Vakiomateriaalit, keittiö

Aikomukseni on päivittää vakiomateriaaleja etenkin keittiön ja kylpyhuoneen osalta. Lisäksi suunnitteilla on valaistusmuutoksia ja parketin vaihto.

Aloitetaan keittiöstä. Vakiokeittiössä on tavallinen jääkaappipakastin, 50cm lattialiesi keraamisella keittotasolla, 60cm leveä tavallinen astianpesukone sekä liesituuletin, jolla ohjataan huoneistokohtaista ilmanvaihtoa. Tässä on kuvia periaatteessa samanlaisesta, mutta neliön pienemmästä asunnosta, joka valmistui hiljattain naapuritaloon. Kuvat on käännetty peilikuviksi, jotta se vastaisi asuntoni pohjaratkaisua. Mielestäni vakiokeittiö näyttää opiskelija-asunnon tai kaupungin vuokra-asunnon keittiöltä. Varmasti toimiva ja tarkoituksensa ajava, mutta haluan siihen kuitenkin pieniä päivityksiä.
Ajatuksenani on suunnitella keittiöstä mahdollisimman yhtenäinen kokonaisuus ja integroida astianpesukone ja jääkaappipakastin. Mikroaaltouunin haluaisin myös integroida ja ajattelin sijoittaa sen yläkaappiin ikkunaseinän viereen. Kodinkoneet kohteeseen toimittaa paikallinen kodinkoneliike, josta kävin jo kyselemässä tarjoukset konemuutoksille. He tarjosivat induktiokeittotasoa, erillistä kiertoilmauunia, integroitua astianpesukonetta, integroitua no frost-jääkaappipakastinta sekä integroitua mikroa reilun 1100 euron välirahalla vakiokalusteisiin. Ei mielestäni paha hinta. Uunin ja liesitason merkki olisi Upo ja muut laitteet olisivat Gram-merkkisiä. Etenkään Gram-merkistä minulla ei ole mitään kokemuksia, mutta väittivät, etteivät huonoksi koettua tavaraa myy. Hinta kuitenkin houkuttelee. Näkyvät kodinkoneet (uuni, mikrouuni) olisivat rosteria, muut laitteet kalusteovien takana.

Liesituulettimen kohdalla en ole vielä osannut päätöstä tehdä. Huuva olisi yksi vaihtoehto, mutta se on toisaalta aika hallitseva pienen asunnon tupakeittiössä. Olenkin harkinnut vaihtoehtoa, että tuuletin olisi piilotettu kaapin pohjaan, käytännössä näkymättömiin. Ratkaisussa vain mietityttää ruoanlaittohöyryjen vaikutus yllä olevan kaapin oveen. Jonkinlainen pieni lasilippa siihen olisi varmaan syytä tehdä. Liesituulettimen valinnassa rajoituksia asettaa se, että laitteen tulee olla yhteensopiva käytetyn ilmanvaihtokojeen kanssa. Käytännössä valinnanmahdollisuus rajoittuu vain yhteen merkkiin. Liesituulettimen vaihto maksaa erikseen, se ei kuulu tuohon kodinkonepakettiin.

Kodinkonemuutokset aiheuttavat myös pieniä muutoksia keittiön kalusteisiin. Erillisuuni ja integroitu jääkaappipakastin vaativat omat komerot, samoin mikro. Lisäksi tarvitaan kolme kalusteovea lisää. Näiden muutosten hintaa en vielä tiedä, koska keittiöliikkeessä ollaan tällä hetkellä lomalla.

1 kommentti:

  1. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

    VastaaPoista